maanantai 19. joulukuuta 2016

Burleskiystäväni Amy N. Joy

Burleskinimi: Amy N. Joy

Henkinen ikä: Vaihtelee hieman tilanteen mukaan, sillä ikä on vain numeroita...

Koti: Sijaitsee tällä hetkellä Helsingissä, lapsuudenkoti Lapissa ja noin muuten henkinen kotini on "koko maailma", 
sillä koti on siellä, missä on hyvä olla. Juuri silloin ja siinä hetkessä.


Lempi…. On naisen nimi, nykyisin hieman harvinaisempi, kuvastaa myös rakasta tai jotain mistäpitäätodellapaljonkovasti...
Kuva Jirina Alanko

ruumiinosa: Kinkkinen kysymys. Itselläni vai muilla? Voiko tähän vastata, että kokonaisuus? Silmiin kiinnitän huomiota, sillä ihminen ilmaisee silmillään paljon, ei niistä turhaan puhuta sielun peilinä.

asuste: Villasukat tai säärystimet. Kesät, talvet - siis ympärivuoden.

liike: Eniten taidan käydä UFF.ssa. Mutta kuperkeikka on aika kiva, tai kärrynpyörä. Siis liikkeenä. Tai sitten shimmy, shake, bumb and grind, heh. Grand jeté on aivan huikea.

leikki: Rooli.

herkku: Peppu.(en voinut vastustaa kiusausta, mutta ruoasta tms. puhuttaessa niin vastaan, että tulinen)

ääni: Hiljaisuus.

tuoksu: Rakkaan ihmisen aamuiho. Vastaleikattu nurmikko. Puhdas. Raikas.

kaupunki: Se, missä kaupungissa milloinkin olen.


Rakastan burleskia, koska.. minulle burleski on monipuolista työtä. Samalla se kuitenkin tuo minulle iloa, jonka haluan jakaa yleisön kanssa/yleisölle. Sen parissa saa ja joutuu haastamaan itsensä, siinä on laitettava itsensä likoon 120%, koko ajan on syytä oppia uutta sekä kerrata vanhaa perustaa ja hyödyntää niitä taitoja työssään. Tästä voisin "saarnata" vaikka kuinka pitkään ja on niin monia asioita tai syitä, mitä ja miksi rakastan burleskia.   

Taidettani inspiroi…luovuus ja kauneus. Tässä kohti tarkoitan kauneudella paljon laajempaa käsitettä kuin muoti- ja/tai mediamaailman luomaa kuvaa. Asioita voi katsella ja nähdä niin monelta kantilta.
Burleskissa minua inspiroivat myös ns. piilomerkitykset, sillä omien esitystensähän avulla voi ottaa kantaa tai ilmaista mielipiteitään, ilman että sitä kuitenkaan erityisemmin alleviivaa.  

Kun kukaan ei näe… on joko sähkökatko äärimmäisen pimeänä yönä vanhan kuun aikaan tai koko maailman on vallannut yhteinen sokeuden hetki... no jaa, tuostahan voisi tietysti lähteä keskustelemaan hyvinkin syvällisesti.

Talvessa parasta on… että sen jälkeen tulee kevät. Mutta talvesta nautin oikeastaan enemmän tuolla pohjoisessa, kun on lunta ja sopivasti pakkasta. (Mielikuvana: Iltakävelyllä on niin hiljaista, lumi narskuu kengissä, yötaivas on kirkas, täynnä tähtiä ja revontulet tanssivat...) Olen talvisin hieman kuin karhut, alan painua uneen tuossa, kun kaamos alkaa loka-marraskuussa ja herään kunnolla joskus helmi-maaliskuussa. 

Terveiseni Ice Breaking Burlesquen yleisölle: Kun kirjoitin tätä, oli vielä joulukuun puoliväli, joten toivotan kaikille rauhaisaa joulun aikaa sekä onnekasta tulevaa vuotta 2017! Ja mikäpä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin Ice Breaking Burlesque -ilta, joten sydämellisesti tervetuloa nauttimaan tästä epäilyksettä upeasta illasta Lutakossa - tammikuussa nähdään!  <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti