maanantai 19. joulukuuta 2016

Esittelyssä Amy N. Joy

 Amy N. Joy on kuin kaunis ja alati muuttuvainen, värikäs kaleidoskooppi, jonka katselemiseen ei koskaan kyllästy. Hän on moniulotteinen esiintyjä, joka vaihtaa taidokkaasti lajia burleskista drag-showhun, sanavalmiista juontajasta mykkäfilmien ilmeikkyyteen ja taas takaisin. 
Eläväisiin burleskiesityksiinsä hän ammentaa jo vuosikymmenien tuomaa tanssi- ja esiintyjätaustansa kokemusta niin näyttämöiltä kuin kameroiden edestä.

Voimakkaat, joskus jopa pelottavan oloiset naishahmot Amyn esityksissä kumpuavat ympäri maailmaa eletystä aikuisen naisen elämästä. Amyn omaperäisellä tyylillä ja tanssillisen liikekielen avulla luomat tarinat saattavat ihastuttaa tai naurattaa, vihastuttaa tai herättää ajatuksia, mutta kylmäksi ne eivät jätä. Yleisö rakastaa Amya ja Amy yleisöään –  joka jää haluamaan nähdä lisää tämän luonnollisen kurvikkaan keimailijan kiusoittelua.

Kun pohjoisen tuntureilta eteläiseen Suomeen laskeutunut Amy löysi itsensä burleskitanssitunneilta vuonna 2011, leimahti vanha esiintymiskipinä täysillä uudestaan, ja vuodesta 2012 lähtien hän on luonut uraansa burleskin parissa ympäri Suomea. Amylle burleski on ammatti, mutta se merkitsee hänelle myös elämäniloa ja nautintoa – ja näitä samoja positiivisia kokemuksia hän haluaa välittää katsojalle.

Vuonna 2017 tämä monitaituri näyttelee naispääroolia Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuuluvassa Kalevala-nettisarjassa. Amy on myös vetänyt useita workshoppeja ja tuottanut Suomen pohjoisimman burleskitapahtuman Ivalossa kesällä 2016.
Lisätietoa Amystä löytyy myös www.amynjoy.com

Kuva Jirina Alanko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti